Skip to content Skip to footer

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Με ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων στην Ελλάδα και μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ΑΠΕ από το 2006, η Solar Cells Hellas (SCH) παρέχει επαγγελματικές λύσεις για την υλοποίηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),συμπεριλαμβανομένων τεχνοοικονομικών μελετών, σχεδιασμού, προμήθειας εξοπλισμού,κατασκευή (EPC), λειτουργία και συντήρηση (O&M) είτε για φωτοβολταϊκά (PV) είτε Αιολικά (WFs) πάρκα.

Η Solar Cells Hellas αυτή τη στιγμή αναπτύσσει περισσότερα από 1 GW έργων ΑΠΕ στην ελληνική αγορά, 103,6 MW εκ των οποίων είναι σε λειτουργία και τα υπόλοιπα είναι υπό κατασκευή/ανάπτυξη. Το χαρτοφυλάκιο
αποτελείται από μικρά Φ/Β (<ισχύος 500KW το καθένα), μικρά WFs (<ισχύος 3MW το καθένα),Φ/Β (που ποικίλλουν από 1 < < 50MW), και έργα BESS (αποθήκευση).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Η εταιρεία παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για κάθε διεθνή επενδυτή να αποκτήσει στρατηγική θέση στον πολλά υποσχόμενο ελληνικό τομέα ΑΠΕ. Με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και στη λειτουργία πάρκων ΑΠΕ, η ομάδα διαχείρισης μας καλύπτει μια ολοκληρωμένη προσφορά προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μελετών μηχανικής, της ανάληψης διαδικασιών αδειοδότησης, αξιολόγησης και προμήθειας εξοπλισμού κ.λπ.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας είναι ένα Πράσινο Μέλλον για όλους. Θεωρούμε ότι η ενέργεια είναι ο κρίσιμος μοχλός για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας και δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τον κόσμο. Μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης, στοχεύουμε σε συνεχή καινοτομία, βελτιωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε σε σταθερές ηθικές αρχές και διαφάνεια σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, με τη συνεχή ανάπτυξη και την ευελιξία να θεωρούνται κρίσιμοι παράγοντες στο επιχειρηματικό μας μοντέλο.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ιανουάριος 2006Ίδρυση της Solar Cells S.A
2007 Κατασκευή κάθετης ολοκληρωμένης βιομηχανικής εγκατάστασης στην Πάτρα για φωτοβολταϊκά προϊόντα
2009Κατασκευή περίπου 22 MW Φ/Β πάρκων
2010Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 297 MW (έργα Fast Track)
2011Σύνδεση στο δίκτυο περίπου 13,6 MW Φ/Β πάρκων
2012Σύνδεση στο δίκτυο 2MW Φ/Β πάρκων
2013Σύνδεση με δίκτυο 7,6MW Φ/Β πάρκων
2017Έναρξη κατασκευής Αιολικών Πάρκων ισχύος 82,6MW
2018Ανάπτυξη μικρών αιολικών έργων ισχύος 138 MW (Aeolus project)
2019Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 260 MW (έργο Green Energy)/ συμμετοχή σε δημοπρασίες της ΡΑΕ για φωτοβολταϊκά έργα
2022Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 657 MW (Project Helios)
Ανάπτυξη έργων BESS (αποθήκευσης) ισχύος 175 MW

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Δημήτριος Παναγάκος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πριν τελειώσει τις σπουδές του άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία «PETROLA» του Ομίλου Λάτση.
Στη συνέχεια βρέθηκε στη Μέση Ανατολή, δουλεύοντας ως επιβλέπων μηχανικός σε μεγάλα έργα υποδομής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στην ΑΔΚ λαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην κατασκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης στην «Ελληνική Βιομηχανία Όπλων» στο Λαύριο.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ίδρυσε η O.DI.TEC S.A. μια εταιρεία προηχογραφημένων οπτικών ψηφιακών δίσκων. Το 2006 αποφάσισε να ιδρύσει την Solar Cells Hellas Group, τον πρώτο καθετοποιημένο παραγωγό Φ/Β στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σήμερα η Solar Cells Hellas αποτελείται από 3 γραμμές παραγωγής με την ισχύ του Ομίλου να φτάνει τα 80MW ετησίως. Ο Δημήτρης Παναγάκος είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των Solar Cells Hellas, Soltech SA και O.DI.TEC SA. Επίσης με μια σειρά από εταιρείες ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη ιδιόκτητων έργων ΑΠΕ.

Ο Σοφοκλής Πιταροκίλης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με άριστα στα Αυτοματοποιημένα Συστήματα Ελέγχου και κάτοχος MBA από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε καριέρα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και σε εφαρμογές κινητήρων συνεχούς ρεύματος.

Προηγουμένως έχει διατελέσει Διευθυντής Παραγωγής Βιομηχανίας Οπτικών Μέσων και σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Solar Cells Hellas SΑ.

Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της ARS SA (http://www.arservices.gr), μιας τεχνικής εταιρείας που παρέχει λύσεις στη μηχανολογία, τις προμήθειες και τις κατασκευές σε έργα ΑΠΕ. Η ARS εξειδικεύεται στον καθαρισμό φωτοβολταϊκών μονάδων και τη λειτουργική διαχείριση ηλιακών πάρκων.

Τέλος, είναι μέτοχος της ECOVAR Ltd, μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε βιομηχανικές και αστικές εγκαταστάσεις και διάφορες εργασίες αναδάσωσης, με εξειδίκευση στη διαχείριση ζιζανίων.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Φ/Β Εταιρειών (HELAPCO) από το 2013.

Ο Λεωνίδας Παναγάκος γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Σπούδασε Science of Business Management στο DEREE, The American College of Greece στην Αθήνα.

Παρακολούθησε σημαντικά μαθήματα ενώ σπούδαζε, όπως Internet Marketing, Διαφήμιση και Επιχειρηματική Στρατηγική και συμμετείχε σε μεγάλα έργα στο Marketing Plan της M&M, στη Διαφημιστική καμπάνια της Delta και στην Apple Inc.

Την περίοδο 2008-2011 ακόμα στο Πανεπιστήμιο, εργαζόταν στην Solar Cells Hellas S.A. ενώ το 2013 επέκτεινε τη δραστηριότητά του στον τουρισμό με την εξαγορά ενός μεσαίου μεγέθους boutique ξενοδοχείου στη Μάνη Νότιας Πελοποννήσου Petra & Fos Boutique Hotel & Spa.

Είναι επίσης Head Manager και μέτοχος στην 4E S.A., εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο Φωτοβολταϊκών Πάρκων (www.4eenergiaki.gr), Spes Solaris S.A., εταιρεία που προσδιορίζεται στο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μεγάλων Φ/Β Πάρκων (www.spessolaris.gr) και Regional Investments, μια κτηματομεσιτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων με ισχυρή παρουσία από το 2009 (www.regional-investments.gr) .

Τέλος, είναι Μέτοχος της ARS S.A μιας τεχνικής εταιρείας που παρέχει λύσεις στη μηχανολογία, προμήθειες και κατασκευές σε έργα ΑΠΕ. Η ARS εξειδικεύεται στον καθαρισμό φωτοβολταϊκών μονάδων και τη λειτουργική διαχείριση ηλιακών πάρκων.

Ο Βαρβιτσιώτης Δημήτριος (Διδάκτωρ Διδάκτωρ, Msc), γεννημένος το 1960, έλαβε το πτυχίο του και το μεταπτυχιακό του στη Γεωπονία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Αθήνας. Μεταπτυχιακό δίπλωμα (Msc) Επιστήμης στο Περιβάλλον και την Υγεία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Διδάκτωρ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με ενδιαφέρον «Μέθοδοι Αξιολόγησης στο Στοχευμένο βολή για βιοψία καρκίνου του μαστού» (διατριβή). Πριν από τη σημερινή του θέση ως Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας στη Solar Cells Hellas A.Ε., κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (2005-2010), ως Γενικός Διευθυντής στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων (2001-2002). Έχει επίσης εργαστεί ως συντονιστής έργων σε περιβαλλοντικά έργα στην Ernst&Young (1995-2001) και ταυτόχρονα ως γενικός διευθυντής σε Αγροτικό Σύλλογο στα Καλάβρυτα (Δυτική Ελλάδα).

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Εργαστήρια με θέμα «Ασθενής – Κρίση – Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης» από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Βερολίνου (2008) και με θέμα «Πολιτική & Σύστημα Δημόσιας Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό στη Δανία.

Επιπλέον, είναι κάτοχος diplomas που σχετίζονται με τη διαχείριση ποιότητας, τη διαχείριση υγείας, τη γεωργία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ